Serc

Markt

Markt

Op donderdag zijn er naast fruit, vis, vlees en andere kramen met etenswaren, ook veel kramen met stoffen, kleding en woonhuistextiel.

De zaterdagmarkt heeft voornamelijk kramen waar verse etenswaren, groente, fruit en bloemen gekocht kunnen worden. Ook zijn er een aantal kramen met non-food.

Op een oude zandafgraving , de plek waar tegenwoordig supermarkt Jumbo is gevestigd, is het allemaal begonnen met de markt in Zeist. De meelopers, de marktkooplui zonder vaste plek, zorgden voor de diversiteit op de markt en maakten de markt tot een waar spektakel. Inmiddels zijn de meelopers veelal verdwenen en zijn er alleen nog mogelijkheden voor meelopers op de markt via de vaste organisatiebureaus.

In 1996 werd het winkelcentrum Belcour opgericht als prestigieus centrum waar ook de markt naar toe verhuisde. Sjaak van Kooten, eigenaar van de marktkraamverhuur zegt: ‘Er zijn nog altijd zaken te doen, bijvoorbeeld dat de markt makkelijker toegankelijk is voor ouderen. Henk Anrochte van Anrochte Bloemenhandel vult nog aan: ‘Er is ook nog steeds een grote vraag naar pinautomaten op de markt, evenals een route vanaf de invalswegen naar de markt toe'. Al met al zien we dat er nu weer een positieve ontwikkeling op de markt gaande is.

Marktdagen

Donderdag en Zaterdag

De markt is er van 8.30-16.30 uur