Serc

De Dieptetuin

De Dieptetuin

Door de Van Tetslaan, Valckenboschlaan, Burgemeester van Tuylllaan en Lindenlaan omsloten en grotendeels door bebouwing aan het oog onttrokken dieptetuin. De 0,45 hectare grote Dieptetuin in de Zeister wijk Valkenbosch is een uniek voorbeeld van een verzonken tuin.

Hij is in 1909 aangelegd in de zogenaamde formele Engelse stijl, door tuinarchitect C. Smitskamp uit Zeist. Opdrachtgever was jonkheer G.F. van Tets van Goidschalxoord, de eigenaar van de toenmalige Villa ’t Valckenbosch.

Van Tets was kleinzoon van J.D. Fransen van de Putte, oud-minister van Koloniën en sinds 1880 wonende op de buitenplaats Schaerweijde aan de Utrechtseweg te Zeist.

De Dieptetuin

Van Tetslaan 2

3707 VD Zeist

website

Vrienden van de Dieptetuin

De Dieptetuin

Vrienden van De Dieptetuin

De ‘Vrienden van de Dieptetuin’ werd opgericht in het voorjaar van 2012 en bestaat uit zo'n 30 enthousiaste Zeistenaren die vrijwillig helpen met het onderhoud van de Dieptetuin.

Ons primaire werk bestaat uit het onderhouden van de borders en andere beplanting van de Dieptetuin. Het specialistische 'groot onderhoud' en het frequent maaien van het gazon blijft voor rekening van de gemeente.

Wij werken één ochtend per week gezamenlijk, meestal op vrijdag of zaterdag maar soms ook op maandag of donderdag, afhankelijk van de wensen en beschikbaarheid van de vrijwilligers.

En veelal onder leiding van een tuindeskundige van de gemeente. Op werkochtenden zijn we gewoonlijk met een man of tien, vijftien.